Forumportalen – din genvej til gode fora

Hvad er bedre end at diskutere, meningsudvikle og debattere med andre mennesker? Næppe meget, hvis du spørger mig. Jeg gør det med børnene, manden, hunden og til nød fjernsynet, men jeg gør det også i høj grad på nettet.

For 10-15 år siden da internettet var ungt, brugte man ofte de forskellige nyhedsgrupper. Der var f.eks. gruppen dk.fritid.dyr, hvor du kunne smutte ind og diskutere alt muligt omkring dit kæledyr, eller der var gruppen dk.videnskab.historie hvor især historiske emner blev vendt, drejet og debatteret kraftigt.
I dag eksisterer disse grupper selvfølgelig endnu, og der er også nogle enkelte, der hænger ved og stadig bruger dem, men spørger du 100 danske internetbrugere tror jeg ikke 10 ved hvad usenet/nyhedsgrupper er.

Forums på nettet
At erklære nyhedsgrupperne for døde er måske nok en tilsnigelse – det indrømmer jeg. Men i hvert fald foregår der i dag meget mere ude på de ”almindelige hjemmesider”. Jubii startede lidt trenden og havde indtil for nylig stadig dindebat.dk kørende, hvor folk kunne diskutere i øst og vest, men ellers foregår utrolig meget debat inde på de sider som folk kommer på igen og igen – også for andet end at diskutere.

Det betyder, at hvis du vil diskutere mad, så skal du ind på de mest populære madsider/opskriftssider. Alle disse har efterhånden veludbyggede fora med masser af brugere, meninger og holdninger. Vil du diskutere nyhederne, foregår det inde på de forskellige nyhedsmediers hjemmesider.

Men uanset hvor du diskuterer og hvem du gør det med, så husk en ting: “Opfør dig pænt”. Mange mennesker har desværre den fejl, at hvis de sidder bag computerskærmen, så ryger filteret og de værste gloser kommer ud af dem. Det er både barnagtigt og dumt at argumentere på den måde – det hører sig til i børnehaven, og der gør det sig ikke engang godt!

Her på siden vil jeg og nogle af vennerne give nogle tips og ideer til hjemmesider (og fora), der kunne være værd at besøge, og hvis du har noget at byde ind med her på siden, så skal du endelig heller ikke holde dig tilbage i kommentar-felterne – de er der for det samme!

Disclaimer

Ét svar til “Forumportalen – din genvej til gode fora”

  1. Perjanuar 28, 2013 kl. 9:38 amSvar

    Tak for denne side – jeg selv bruger alskens fora på nettet, og til stor fortrydelse for min familie går der nok lidt for mange timer med det!

Skriv en kommentar