Nu vil de sælge Holger Danske

Ja, jeg må godt nok indrømme, at jeg var ved at få både kaffen og pandekagerne galt i halsen, da jeg så avisoverskrifterne for nogle dage siden: ”Holger Danske sat til salg” stod der. Hvad f….. er det nu for noget, tænkte jeg.

Og efterfølgende kunne jeg også se, at Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti havde tænkt sig, at byde på klenodiet. Jeg synes godt nok det hele lød noget speget. At et af landets absolutte nationalklenodier kunne risikere at ende i en eller anden skummel samlers indelukkede kælder forekom mig helt utopisk. Og heldigvis stod sagen da heller ikke helt for en nærmere efterforskning, da det jo viste sig, at der altså ikke var tale om den kendte Holger Danske statue fra Kronborg slot, men i stedet en anden statue, som var sat til salg af Hotel Marienlyst. Så faldt pulsen lige igen til et nogenlunde normalt leje.

At budene så efter sigende også har nået helt uanselige højder på over 40 millioner gode danske kroner, gør jo egentlig bare hele sagen endnu mere bemærkelsesværdig. Det er godt nok en hamper pris for en kolos af en statue på næsten 2 ton. Det er da godt, at det ikke er noget, som skal hjem og stå i min have. Det ville ellers næsten få mine problemer med gåsebiller i græsplænen til at ligne en helt ubetydelig sag i småtingsafdelingen på trods af mine ellers så ihærdige kampe imod de forhadte insekter.

Men sagen slutter slet ikke der. Det viser sig nu efterfølgende at Lauritz.com, som er auktionshus på salget af Holger Danske statuen, har set sig nødsaget til at annullere alle de indkomne bud, fordi de mener, at der er ”falske” bud i mellem. De anfører nemlig, at det er journalister fra DR, som har budt statuen op i de fantastiske 40 millioner, for at få noget indhold til et af deres såkaldte journalistisk dybdeborende programmer. Vor herre til hest – hvad f….. er det nu for noget? Hvorfor i alverden skal de nu til at sabotere et helt almindeligt privat firmas arbejde? Er det sådan noget vores dyrt sammenskrabede licens-kroner skal bruges til? Jeg synes godt nok DR skulle skamme sig og tage og få styr på sagerne og lad være med at genere helt legitime firmaers arbejde. Jeg håber DR får en sag på halsen, så de kan lære, at sådan gør man altså bare ikke. Det er hverken sjovt eller god journalistik. Hvis altså der er korrekt, at DR journalister har blandet sig i auktionen.

Så nu må auktionen over Holger Danske altså starte forfra. Så må vi se, hvordan hele sagen ender. Men selv om det ikke er den ”rigtige” Holger Danske, håber jeg nu alligevel, at den markante statue forbliver på danske hænder. Evt. hos et museum eller et andet sted, hvor offentligheden kan få adgang til at se den.

 

Disclaimer

Skriv en kommentar