Debat gennem brætspil

Er du den debatlystne type ligesom mig, så er der ingen tvivl om, at dine venner og familie også af og til må “holde for”. Hvis du savner en mere civiliseret måde at gøre det på i stedet for bare at vælge nogle tilfældige emner, så er brætspil garanteret noget for dig.

Der findes i dag et hav af forskellige såkaldt sociale brætspil, der i den grad får diskussioner til at bølge frem og tilbage i ethvert selskab. Her vil jeg komme med et par gode forslag til hvilke du kunne vælge.
Bliver du fristet har jeg selv ved flere lejligheder handlet ved hyggeonkel.dk, der har hundredevis af brætspil til særdeles rimelige priser.

EGO
Det danskudviklede EGO kender du måske allerede i forvejen. Det har nu efterhånden eksisteret i nogle år og er lavet i tre forskellige udgaver. Den røde udgave var den første og er stadig den dag i dag meget, meget populær. Den grønne var efterfølgeren, hvor der bl.a. var foretaget nogle småjusteringer i selve spilmekanikken, så det foregik mere flydende.
Endelig kom de for et par år siden med en gul udgave, der vel nærmest kan betegnes som en “lightudgave” af de andre.

01-den-fede-pingvin-skraa

Den fede pingvin
Den fede pingvin er EGO’s frække fætter. Her foregår halvdelen af spørgsmålene under bæltestedet. Men det gør måske heller ikke noget?

Alle de andre
Udover ovennævnte er der også en masse andre brætspil i samme genre. Fra Upcoming Minds er der Mads & Monopolet, fra finske Tactic Games er der “Sig noget” og “Bekend Kulør”, mens svenske Kylskåbspoesi er ved at indtage landet med titler som “Hvem i dette rum”, “Tøsemiddag” og “Voksenpoint”.

Så der er masser af muligheder for at hygge sig omkring stuebordet med de sociale brætspil.

Disclaimer

Skriv en kommentar