I eget hus

I 2001 købte vi vores parcelhus på en stille villavej lidt uden for Aalborg. Det var ikke prangende stort, men vi var førstegangskøbere. Huset lå godt, og vi havde råd til det. Min kæreste og jeg havde i flere år boet i lejlighed i Aalborg Vestby, men nu trængte vi til luftforandring og mere plads  – ikke kun kvadratmeterne indenfor – vi ville også gerne have en god have sammen med huset. Desuden drømte vi om familieforøgelse.

Når man bliver ejer af et ikke helt nyt hus følger der en del renovering og vedligeholdelse med i købet. Nogle af vinduerne på vores hus trængte til maling i år. Jeg var derfor på vej ud til vores depotrum, hvor jeg opbevarer alle de ting, som jeg ikke behøvede at have ved hånden hele tiden. Vi bruger http://aalborglagerrum.dk/

Kort efter vi var flyttet ind, havde vi bygget en ny overdækket terrasse, som havde vinduer i den ende, som vendte ud mod vejen. De så noget vejrbidte ud, selvom det kun var to år siden, at de sidst havde fået maling. Det var åbenbart en lidt mere udsat side af huset rent vejrmæssigt. På depotet fandt jeg hurtigt den hvide vinduesmaling. Der var stadig masser tilbage. På bøtten stod der: ”dækker i op til 10 år”. Mens jeg læste, tænkte jeg, at i det her tilfælde var det da helt sikkert ønsketænkning. Malingen var godt nok fra et af de kendte kvalitetsmærker, som man kan få i de fleste byggemarkeder, men jeg var ikke specielt imponeret. Måske skulle jeg prøve et andet mærke næste gang.

Egentligt har jeg ikke noget imod malerarbejdet, som jeg finder ganske afslappende, men i en travl hverdag har man ikke lyst til vedligeholde den samme ting med lidt for jævne mellemrum. Jeg havde også nogle hegn, træterrasse og et legetårn, som trængte. Derfor vil jeg hellere bruge en virkelig god maling, som kan holde et år eller to mere.

 

Disclaimer

Skriv en kommentar