Retro-sko holder endnu

Det amerikanske skomærke Converse blev startet tilbage i 1908, hvor Marquis Mills grundlagde skofabrikken i Massachusetts. Senere kom den legendariske model Converse All Star til – og skomærket fik for alvor succes. Det store internationale gennembrud kom da Converse allierede sig med basketballstjernen Chuck Taylor, der spillede i de legendariske Converse All Star. Chuck Taylor tog endvidere rundt på skoler og underviste i basketball – naturligvis iført sine Converse All Star. Dette førte endvidere til, at 90 % af alle professionelle basketballspillere i 1960’erne var iført et par All Star under deres basketballkampe.

Efter Chuck Taylor døde, skiftede Converse fokus fra sportssko til at være en hverdagssko. Dette blev et velkomment skift for de unge, og selv 50 år efter er All Star en foretrukken sko blandt unge som gamle. I dag er Converse stadigvæk en fast del af skomoden, og selvom den klassiske Converse All Star ses stort set alle steder – så er Converse også på banen med andre modeller, der passer perfekt til et par shorts i sommervarmen.

Den klassiske og den nye

Klassikeren er naturligvis Converse All Star, som du kan finde her. Den kommer i en høj og en lav model – eller rettere, i low-tops og high-tops. Hvad man bedst kan lide er naturligvis personlig præference, men jeg holder mig som regel til et par Converse All Star low-tops. Jeg er ikke så høj, så det passer mig bedst med den lave model. Forskellige farver og print er der nok af, og som udgangspunkt synes jeg, at man bør eje mindst to par All Star. Et par i sort og et par i en farverig udgave. Så er du dækket ind, og du har et par fede gummisko til enhver lejlighed.

En af de nyere modeller fra Converse, er den såkaldte Converse Auckland. Den lidt hipster-agtig, og den er i god tråd med sommermoden, der gerne må være lidt hip og anderledes. Den ligner den klassiske New Balance-sko – men med den kendte kvalitet fa Converse. Hvis du allerede har et par All Star, og gerne vil supplere med endnu et par sneakers, så er Converse Auckland måske det rigtige valg for dig.

Disclaimer

Skriv en kommentar