Gedehamse

Langt ude på landet, boede en lille familie på 4, bestående af mor, far, lille Albert og storesøster Alberte.
De boede så langt ude, at de altid var nødt til at starte bilen for at komme nogle steder. Naboer fintes der intet af. Ja de var faktisk i tvivl om der overhovedet fandtes bier i området.
børnene havde 1 time hver vej i skole hverdag. Men det gjorde dem endelig ikke så meget, da de jo var vandt til at køre i bil. Også nød de at komme lidt væk fra landet, og se lidt af byens liv.
De havde ikke det største økonomiske overskud, så det var ikke så ofte at de oplevede ting, kom ud at spise, i biografen, eller i zoologisk have. Men deres far arbejdede som skadedyrsbekæmper, og engang imellem fik de lov at holde fri fra skole, for at tage ham med på arbejde. Det var som at være i zoologisk have for dem, da de engang imellem var heldig at se skadedyrene.
Det var fredag morgen, og far kom ind og vækkede Albert og Alberte. Hans chef have netop ringet, at et legeland havde et hvepsebo, om han ikke kunne tage sig af det.
Han valgte derfor at holde børnene hjemme, så de kunne komme med, de havde aldrig set et legeland før, så det ville være en stor oplevelse for dem. Samtid vidste faren at når der var hvepsebo. Var der også stor chance for at han kunne vise børnene de store gedehamse.

Legelandet var det sidste stop på hans route. Da arbejdet var udført kom viseværten fra legelandet pænt og takkede for fars gode indsats, og spurgte pænt om ikke Albert og Alberte ville ind og lege en times tid. Det var ikke første gang, han havde hjulpet andre af med skadedyr uden beregning – altså helt gratis.  Normalt er han godt nok den billigste skadedyrsbekæmpelse, da han har den største erfaring med f.eks. væggelus og mår.
Albert og Alberte blev helt vilde. Det var deres livs største oplevelse. Aldrig havde de oplevet noget så stort før. De levede længe meget højt på denne oplevelse. Legelandet var så taknemmelig, at de sendte familien et årskort. Mange af deres kunder i Nordsjælland fik denne weekend foræret et gavekort, da de ville prøve at holde døgnåbent.
Så det blev fast, at familien hver søndag formiddag kørte i legeland og hyggede sig alle 4.

Disclaimer

Skriv en kommentar