Kom godt i gang med solvarme

Et jordvarmeanlæg er det miljøvenlige og effektive alternativ til olie-eller gasfyr. Hvis du alligevel skal til at udskifte dit gamle fyr, så er et jordvarmeanlæg måske den rigtige løsning for dig. Jordvarme er vedvarende energi, og det er en kæmpe fordel for både miljøet og din pengepung. Læs mere om jordvarme og jordvarmeanlæg priser på Bedste-varmepumpe.dk (gå til hjemmeside), eller på Jordvarmeanlæg.dk (gå til hjemmeside). Du kan med fordel anvende jordvarme i samspil med eksempelvis en varmepumpe, da du således er sikret varme og varmt vand året rundt.

Hvis du overvejer at investere i et solvarmeanlæg, så er det fordelagtigt at gøre det, hvis du alligevel står og skal udskifte dit gamle olie- eller gasfyr. Dette er smart, fordi du i forvejen skal til at investere penge i opvarmning – men nu kan du gøre det i miljøvenlig og effektiv opvarmning i stedet for at være afhængig af fossile brændstoffer.

Det kan også være smart at investere i et jordvarmeanlæg, hvis du skal til at foretage en renovation af dit tag. Solfangerne kan nemlig monteres på dit tag – og på denne måde slår du to fluer med et smæk. Du får renoveret taget, og du får installeret miljøvenlig energi.

Hvad skal jeg passe på med, når jeg køber solvarme?

Der kan være nogle faldgruber i forbindelse med at investere i et solvarmeanlæg. Du skal være opmærksom på bevoksningen foran dine solfangere. Både på din egen – men også naboens grund. Et solvarmeanlæg har en levetid på +20 år – så skal du sikre dig, at der ikke vokser et stort træ op foran solfangerne i anlæggets levetid. Et solvarmeanlæg uden sol er ikke så smart.

Du skal ydermere sørge for at dimensionere dit anlæg korrekt. Pas på med ikke at investere i et for lille anlæg, da du så risikerer at skulle smide endnu flere penge efter flere solfangere – eller efter supplerende opvarmning. På den anden side, skal dit anlæg heller ikke være for stort, da du så betaler for mere end du har brug for.

Kilde: Pengeguru.dk: Varmepumper

Disclaimer

Skriv en kommentar