En god plæneklipper giver en bedre græsplæne

En god plæneklipper er en nødvendighed for at opnå en flot græsplæne. Hvilken model du definerer som en god plæneklipper kan variere kraftigt afhængig af, hvem du spørger, og hvad plæneklipperen skal bruges til.

Bor du på en landejendom med store græsarealer, som skal holdes, vil du nok ikke mene, at en håndskubber eller en lille plæneklipper er en god model for dig. Her taler vi nok nærmere om en havetraktor for de flestes vedkommende. Har du omvendt et kolonihavehus eller bor du i et rækkehus vil en mindre plæneklipper kunne dække dit behov. Havetraktoren vil her virke overdimensioneret.

Hold plæneklipperen kørende

En god plæneklipper er også en som gider at starte, når du skal til at slå græs. Ligesom med andre motorer har motoren på din plæneklipper også brug for lidt vedligeholdelse en gang i mellem. Af og til skal du fx tjekke tændrøret på din plæneklipper og se, om det trænger til en udskiftning. Det er lidt surt at stå med en lang græsplæne og en plæneklipper, som ikke vil. Et dårligt tændrør kan både gøre, at plæneklipperen slet ikke gider at starte, men også være skyld i at den kører meget ujævnt og let går ud.

Vil du gerne undgå dette, så tjek jævnligt tændrøret på plæneklipperen. Er din plæneklipper benzindreven er det også en rigtig god ide at tjekke at ens 5L benzindunk er fyldt, så du ikke skal på benzintanken, inden du kan komme i gang med den egentlige opgave.

Husk også at rense eller udskifte oliefilteret en gang i mellem og sørg for, at der er ”frisk” olie på plæneklipperen.

En anden ting, som er godt at gøre, når du har slået græs for sidste gang hen på efteråret, er at tømme det sidste benzin af din plæneklipper. Ellers skal du tømme gammel benzin af, når du gør din plæneklipper klar til foråret. Er der en rest benzin, som du ikke kan få suget ud, så lad din plæneklipper køre, indtil det er brugt.

En god plæneklipper kan holde i rigtig mange år. Det kræver bare en smule løbende vedligeholdelse.

Disclaimer

Skriv en kommentar